نگهداری قسمتهای مکانیکی و قسمتهای در تماس با آب ماشین لباسشوییهای هوشمند:
ماشین لباسشوییهای هوشمند شیر برقی:
شلنگ ورودی آب به شیر برقی دستگاه متصل میشود که این قطعه دارای یک فیلتر میباشد جهت جلوگیری از رسوبات و شن ریزه آب داخل دستگاه بسته به آب منطقه میانگین ۳ الی ۶ ماه یکبار فیلتر ورودی را تمیز کنید.
پمپ تخلیه:
تقریباً هر ۶ ماه یکبار فیلتر پمپ تخلیه را تمیز کنید در صورتی که دستگاه با ایراد عدم تخلیه مواجه شد ابتدا باید فیلتر تخلیه بررسی شود.
محفظه اصلی:
همیشه در پایان کار لاستیک دور درب با یک دستمال نرم باید خشک و تمیز شود و درب دستگاه حدالامکان تا ۲ ساعت باز گذاشته شود جهت خشک شدن داخل دیگ که با اینکار از بو گرفتن محفظه جلوگیری میشود.
در فاصله هر ۵ ماه یکبار ترکیب ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین و ۱ پیمانه سرکه سفید را با هم مخلوط و داخل دیگ دستگاه ریخته و یکی از برنامههایی را که دمای آب ۶۰ درجه دارد، انتخاب کنید تا دستگاه یک دور کامل خالی کار کند.
فناوری چرخش دوگانه
در برخی ماشینهای رختشویی پروانههای جداگانهای نصب شده که باعث ایجاد جریان تند آب در جهات گوناگون میشوند و این تأثیر شستشو را دو برابر میکند. به این نوع کارکرد، فناوری چرخش دوگانه گفته میشود. در این فناوری چرخش پروانههای درونی و بیرونی با سرعتهای گوناگون باعث ایجاد جریانی گردابمانند میشود که این جریان نیرومند تمیزی جامهها را افزایش میدهد.[۲۳]
ماشین لباسشویی هوشمند
ماشین لباسشوییهای هوشمند قابلیت شستشوی هوشمند و کنترل از راه دور را از طریق وای فای را دارند. با این امکان جدید به راحتی میتوان از خارج از منزل و با تلفن همراه، دستور آغاز شستشو را داد و بر تمام مراحل شستشو نظارت کرد.
یکی دیگر از ویژگیهای جالب در ماشین لباسشوییهای هوشمند، برنامه شستشوی هوشمند یا Auto Optimal Wash است. با فعال شدن برنامه «بهترین شستشوی اتوماتیک»، ابتدا چهار حسگر، اطلاعات مربوط به البسه موجود در ماشین، شامل اندازه، میزان چرک و آلودگی، مقدار آب و مواد پاککننده لازم را ارزیابی میکند. سپس بر اساس اطلاعات جمعآوری شده، مناسبترین برنامه شستشو شامل دما، میزان آب، زمان، تعداد آبکشی و سرعت گردش بهطور خودکار تعیین میشود. همچنین مخزن شوینده Auto Dispenser، بهطور خودکار و به مقدار لازم، مواد پاککننده و نرمکننده را در فرایند شستشو وارد میسازد و دیگر نیازی به پر کردن مخزن مواد شوینده برای هر بار شستشو نیست.
صفحه تمام لمسی و رنگی و برنامههای کاربردی مختلفی که روی آن نصب شده از جذابیتهای ماشین لباسشوی هوشمند است. ضمن این که فناوری Eco bubble به حل مواد پاککننده و ایجاد کف غلیظی که با سرعت بیشتر در پارچه نفوذ کند، کمک کرده و به خاطر نیاز کمتر به آب گرم، انرژی کمتری را در هر شستشو مصرف میکند.
ماشین لباسشوییهای هوشمند چگونه کار میکند
مکانیزم کار ماشین لباسشویی برای بسیاری از افراد جالب می باشد. در این مطلب راجع به طرز کار ماشین لباسشویی صحبت خواهیم کرد.
ماشینهای لباسشویی دو نوع هستند، یکی آنهایی که درب شان از بالا باز میشود و نوع دیگر درب شان از جلو باز میشود. اینجا ما نحوه کار ماشین لباسشویی درب جلو را بررسی میکنیم.
ماشین لباسشویی با غلطاندن لباسها در آب گرم و کف دار، آنها را میشود. این پروسه با ورود آب به داخل ماشین لباسشویی آغاز میشود. در پشت ماشین لباسشویی دو ورودی برای آب گرم و سرد وجود دارد. ممکن است که شما فقط از آب سرد استفاده کنید. شیرهای برقی که دارای سیمپیچ هستند به آب اجازهی ورود به داخل دراور مواد شوینده را میدهند. مواد شوینده با رد شدن آب از روی آنها با آب مخلوط شده و از طریق لولهها به داخل دیگ وارد میشود.
خود دیگ درواقع دو تا است. یک دیگ خارجی وجود که در مقابل آب، عایقبندی شده است و یک دیگ فلزی داخلی که دارای سوراخهایی است که آب بتواند از آنها رد شود. وقتی آب در قسمت پایین دیگ جمع شد، توسط المنت هیتر که در زیر دیگ قرار دارد، گرم میشود. این المنت شبیه به المنتهای کتری برقی میباشد. وقتی آب پر میشود، محفظهی فشار نیز پر شده و هوا را به سمت بالا در میکروسویچ سطح آب فشار میدهد و وقتی آب کافی در دیگ جمع شد به سلنویید میگوید که باید خاموش شده و جریان آب قطع شود. درواقع میزان آب موجود در دیگ براساس میزان هوای موجود در آن اندازهگیری میشود.
ماشین لباسشوییهای هوشمند چگونه کار میکند
وقتی آب داخل دیگ که لباسها هم در آن قرار دارند وارد میشود وزن آن بالا میرود، مجموعهای از فنرها وظیفهی بالانس کردن دیگر را از بالا و پایین دارند. فنرها باعث میشوند که دیگ متعادل شده و هنگام چرخش، ماشین لباسشویی تکان نخورد.
موتور در قسمت پشت به زیر دیگ محکم بسته شده است وزن آن روی تعادل دیگ تأثیرگذار است. نیروی چرخش موتور توسط یک تسمه و پولی که به دیگ وصل است باعث انتقال چرخش میشود. محور دیگ که پولی به آن وصل شده است توسط بلبریگ و کاسه نمد آببندی شده است. وقتی نوبت به خالی کردن ماشین میرسد، پمپ تخلیه که در قسمت زیر دیگ قرار گرفته آب کثیف را از طریق لولههای تخلیه به بیرون و لولهی فاضلاب پمپ میکند.
نکته مهم
در نهایت سیستم کنترل در پنل جلویی قرار دارد که وظیفهی هدایت همه قسمتها را برعهده دارد. نحوه ورود آب، زمان تخلیه، دمای آب، سرعت چرخش دیگ در مراحل مختلف را برد کنترل براساس تنظیمات کاربر تصمیمگیری میکند. همچنین برد کنترل به قفل درب وصل شده است تا مطمئن شود که درب هنگام کار ماشین لباسشویی به صورت ایمن بسته میماند.
نتیجه اینکه ماشین لباسشویی یک ابزار مفید با عملکرد بسیار ساده میباشد. نکتهی اساسی در یک ماشین لباسشویی کیفیت ساخت و قطعات آن میباشد. وگرنه تفاوت خاصی بین برندها و مدلهای ماشین لباسشویی وجود ندارد. در بحث تعمیرات شاید تعمیر یک ماشین لباسشویی با توجه به سادگی عملکرد آن ساده به نظر برسد ولی باید در نظر داشته باشید که تشخیص عیب مرحلهی اول تعمیر است که بدون داشتن تخصصی کافی نمیتوان ایراد دستگاه را تشخیص داد.
تن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
شناسایی قطعات و چرخه های ماشین لباسشوییهای هوشمند
ماشین لباسشویی از لوازم خانگی برقی پرطرفدار است؛ که تقریبا در همه خانهها یافت میشود. مشخص است که محبوبیت زیاد آن به علت سودمندی از لحاظ خدمات رفاهی، صرفهجویی در زمان و کارکرد کمنظیر آن است. در حالی که ماشین لباسشویی ها از یک مدل به مدل دیگر متفاوت هستند اساس عملکرد همه آن ها مشابه است. آیا تا به حال به اینکه ماشین لباسشویی چگونه کار میکند یا روند پیشرفت تکنولوژی چه تاثیری بر عملکرد ماشین لباسشویی داشته است، فکر کردهاید؟ ما در این مطلب سعی داریم تا با شناخت اجزاء و وسایل درون ماشین لباسشویی، با روش کار آن از لحظه ای که لباس ها را در آن قرار میدهید آشنا شویم.
قبل از آشنایی با نحوه عملکرد ماشین لباسشویی، مقایسه مختصری از ماشین لباسشویی های درب از جلو و درب از بالا داشته باشیم.
مزایای ماشین لباسشویی های درب از جلو نسبت به ماشین لباسشویی های درب از بالا:
صرفهجویی در مصرف آب – صرفه حویی در مصرف انرژی – برخورداری از ویژگی های بیشتر مانند تنظیم بخار – شستشوی بهتر لباس بدون آسیب رساندن به آن (به علت نبودن همزن در مرکز دیگ و تاثیر کمتر جاذبه زمین) – تعمیرپذیری آسان تر – سروصدای کمتر هنگام کارکردن – عملکرد بهتر در خشک کردن لباسها – قابلیت بارگیری بیشتر به علت نداشتن همزن معایب ماشین
لباسشویی های درب از جلو نسبت به ماشین لباسشوییهای هوشمند های درب از بالا:
قیمت بالاتر – فاقد قابلیت اضافه کردن لباس پس از شروع کار ماشین لباسشویی – امکان گرفتن بوی نامطبوع لگن ماشین لباسشویی در صورت عدم رعایت بهداشت و از بین نبردن رطوبت
حتما شما هم به این نتیجه رسیدید که انتخاب ماشین لباسشویی های درب از جلو عاقلانهتر و درستتر است.
در ادامه با کاراباما همراه باشید تا این بار سری به دنیای نحوه عملکرد ماشین های لباسشویی بزنیم.
به طور کلی ماشین لباسشویی بر مبنای سه چرخه کار میکند: شستشو، آبگیری، خشکشویی (چرخش). اجزاء مکانیکی مختلف با هم کار میکنند تا هر کدام از این چرخه ها به درستی انجام شود. عناصر اولیه این وسیله عبارتند از: همزن، تشت (دیگ) داخلی و خارجی لباسشویی، موتور الکتریکی و پمپ تخلیه. ماشین لباسشویی همچنین با شیر فلکه، کلیدها و تایمر تجهیز شده است.
بخش های یک ماشین لباسشویی
1- شیر کنترل ورودی آب ماشین لباسشویی:
در نزدیکی محل ورودی آب ماشین لباسشویی، شیر کنترل آب ورودی وجود دارد. هنگامی که لباس را در ماشین لباسشویی قرار میدهید، این شیر به صورت خودکار باز می شود و بسته به مقدار آب مورد نیاز، پس از مدتی به طور خودکار بسته می شود. شیر کنترل آب در واقع دریچه ای الکترونیکی است که عبور آب داغ و سرد را فراهم میکند.
شیر کنترل ورودی آب ماشین لباسشویی
2- پمپ تخلیه یا پمپ آب ماشین لباسشوییهای هوشمند:
پمپ آب از طریق ماشین لباسشویی به گردش در میآید. در دو بخش کار میکند: گردش مجدد آب در چرخه شستشو و تخلیه آب در چرخه چرخش. آب از طریق این پمپ، تخلیه میشود.
پمپ تخلیه ماشین لباسشویی
3- دیگ داخلی ماشین لباسشویی:
لباسها در دیگ داخلی قرار داده میشوند و همان جا شسته، آبکشی و خشک میشوند. این دیگ همراه با همزن حرکت میکند و این حرکت برای زمان مشخصی تکرار میشود. دیگ داخلی، سوراخ های کوچکی برای تخلیه آب دارد. نیروی گریز از مرکز باعث بیرون کشیده شدن آب از لباسها به دیگ خارجی میشود.
دیگ داخلی ماشین لباسشویی
4- دیگ خارجی ماشین لباسشوییهای هوشمند:
دیگ خارجی، دیگ داخلی را پوشانده و در طی چرخه های مختلف شستشوی لباس از آن پشتیبانی میکند. این دیگ ثابت است و آب از آن پمپ میشود. پس از اینکه آب خارج شد، دیگ داخلی دوباره با آب تمیز پرمیشود، همزن دوباره به کار میافتد تا لباسها بچرخند؛ این چرخه همان چرخه دوم یعنی آبگیری است. هدف در این بخش، جداسازی ذرات مواد شوینده از پارچه است. پس از آبگیری، آب باز تخلیه میشود.
دیگ خارجی ماشین لباسشویی
5- همزن یا دیسک چرخان ماشین لباسشویی:
همزن در مرکز داخل دیگ ماشین لباسشویی قرار دارد. این قسمت، بخش مهمی از ماشین لباسشویی است که در واقع عملیات تمیز کردن لباس ها را انجام میدهد. در طول چرخه شستشو، همزن به طور مداوم میچرخد و جریانهای چرخشی قوی را درون آب ایجاد میکند، به همین دلیل لباس ها درون دیگ می چرخند. چرخش لباس در داخل آب که حاوی مواد شوینده است، باعث می شود ذرات آلوده از بافت لباسها خارج شوند. بنابراین همزن مهمترین عملکرد در تماس لباسها با یکدیگر و همچنین با آب را ایجاد
همزن ماشین لباسشویی
در بعضی از ماشین های لباسشویی به جای همزن بلند، دیسکی وجود دارد که حاوی تیغه هایی در قسمت فوقانی آن است. چرخش دیسک و تیغهها باعث ایجاد جریانهای قوی در داخل آب و در نهایت تماس لباس ها میشود که به از بین بردن کثیفی لباسها کمک میکند. توجه داشته باشید همزن مختص ماشین لباسشویی های درب از بالا است و در ماشین لباسشویی های درب از جلو، برخورد و افتادن لباسها روی هم جای همزن عمل میکند.
موتور ماشین لباسشویی موتورماشین لباسشویی اصطلاحا چند سرعته است یعنی سرعت آن مطابق با نیاز تغییر مییابد. در ماشین لباسشویی های تمام اتوماتیک، سرعت موتور و همزن به طور خودکار بر اساس مقدار بار درون ماشین لباسشویی تغییر میکند.
6- موتور ماشین لباسشویی:
موتور ماشین لباسشویی، همزن و دیگ داخلی را که به آن متصل هستند به چرخش درمیآورد. همچنین، این موتور است که باعث شتاب در چرخه اول یا فرآیند شستشو میشود.
7- تایمر ماشین لباسشویی:
تایمر به تنظیم زمان شستشوی لباسها به صورت دستی کمک میکند. در حالت اتوماتیک، بسته به تعداد لباس داخل ماشین لباسشویی و نوع چرخه شستشو، زمان به طور خودکار تنظیم می شود.
تایمر ماشین لباسشوییهای هوشمند
8- برد جریان چاپی یا PCB ماشین لباسشویی:
PCB شامل اجزای الکترونیکی و مدارهای مختلفی است كه بسته به شرایط و میزان لباس های بارگذاری شده در ماشین لباسشویی، برنامه ریزی شدهاند تا وظایف منحصر به فردی انجام دهند. در کل PCB وزن کل لباس ها را محاسبه می کند، مقدار آب و مواد شوینده مورد نیاز و کل زمان لازم برای شستن لباس ها را تشخیص میدهد. سپس درمورد زمان لازم برای شستشو و آبکشی را تصمیم میگیرد.
چرخه شستشو
فرایند شستشو شامل افزودن آب و مخلوط مواد شوینده به لباسهاست. شستشو با ورود آب به دیگ داخلی ماشین لباسشویی شروع می شود. در پشت دستگاه دو ورودی جداگانه برای آب سرد و آب گرم وجود دارد. مواد شوینده ای که در دستگاه ریخته شدهاند با آب مخلوط میشوند و از طریق لولههای متصل به جاپودری وارد دیگ میشوند تا پودر یا شوینده همراه با آب ورودی به داخل محفظه راه یابد. محفظهی ماشین لباسشویی شروع به پر شدن از آب میکند. در لباسشوییهای جدید، حین این فرآیند محفظه میچرخد تا لباسها خیس شده و آب را جذب کنند تا ماشین لباسشویی به سطح پر شدن برسد. زمان پر شدن بسته به مدل ماشین لباسشویی، فشار آب، مقدار لباسها و این که لباسها چقدر جذب کننده آب باشند و… میتواند متفاوت باشد.
زمانی که آب در قسمت پایین دیگ قرار گرفت توسط هیتر که آن هم در پایین دیگ تعبیه شده است، گرم می شود. پس از آنکه دمای آب به مقدار مناسب رسید دستگاه به وسیله یک نیروی چرخشی که توسط موتور ماشین لباسشویی ایجاد می شود با چرخش های ساعتگرد و پادساعتگرد، موجب شستشوی کامل لباسها می شود. توجه داشته باشید که در ماشین لباسشویی فنرهایی تعبیه شده است که وظیفه متعادل کردن دستگاه از بالا و پایین را برعهده دارند. وجود این فنرها موجب میشود که در هنگام چرخش ماشین لباسشویی تکان نخورد.
چرخه آبگیری (آبکشی)
هنگامی که مرحله شستن به پایان رسید، لباسها باید آبکشی شده و شویندهها از آنها خارج گردند. به محض اتمام چرخه شستشو، تایمر به پمپ تخلیه فرمان تخلیه آب را میدهد و پمپ شروع به کار میکند تا آب و کف را خارج کرده و سپس ماشین از آب تمیز سرد پر میشود تا لباسها را آبکشی کند. پس از تخلیه کامل آب و شویندهها، برق پمپ قطع می شود و پمپ خاموش می شود. بسته به پارامترهایی که توسط سازنده قرار داده شده و برنامهای که شما انتخاب میکنید، لباسها در آب سرد برای مدتی مشخص به هم میخورند.
چرخه چرخش
پس از این که آبکشی به پایان رسید، ماشین لباسشویی شروع به چرخش میکند. این فرآیند یعنی ماشین باید تلاش کند تا لباسها را به بهترین حالتی که میتواند مرتب کند تا توزیع آنها در محفظه یکسان باشد و از ناتعادلی جلوگیری شود. این موضوع بسیار مهم است زیرا در سرعتهای بالا (بیش از ۱۰۰۰ دور بر دقیقه) هرگونه عدم تعادل میتواند منجر به لرزش بیش از حد و آسیب به ماشین لباسشویی شود. در نظر داشته باشید که سرعت چرخش بیشتر توسط برنامهای که شما انتخاب میکنید تعیین میشود.
در نهایت، هنگامی که ماشین لباسشویی در حال چرخش است، پمپ خشککن یا پمپ تخلیه روشن میشود تا آب خارج شده از لباسها را تخلیه کند.
جمعبندی:
مطلب بالا به صورت خلاصه و با بیانی ساده، چگونگی کار کردن ماشین لباسشویی را توضیح میدهد تا شناخت بهتری نسبت به این وسیله خانگی خود داشته باشید و از اتفاقات درون ماشین لباسشویی از ابتدای کار تا انتها، آگاه باشید.
در صورتی که ماشین لباسشویی شما خراب شده است و یا به درستی کار نمیکند و جهت برطرف کردن مشکل دستگاه خود نیاز به کمک تکنسین حرفه ای و باتجربه دارید، از قسمت زیر برند دستگاه خود را انتخاب کنید.