تلوزیون, سایر محصولات

معرفی انواع آنتن مرکزی

معرفی انواع آنتن مرکزی

 آنتن مرکزی چیست؟

آنتن مرکزی MATV، مخفف عبارت Master Antenna Television است. آنتن مرکزی در واقع مجموعه‌ای از ابزارهاست که اطلاعاتی مانند تصاویر ماهواره‌ای، ویدئویی و همچنین تصاویر دوربین‌های مدار بسته را دریافت کرده و پس از تقویت سیگنال‌ها، آن‌ها را به گیرنده‌های مختلف ارسال می‌کند. این سیستم امکان استفاده همزمان چند دستگاه (برای مثال تلویزیون) را از یک آنتن مرکزی فراهم می‌کند. از این سیستم در ساختمان‌های چند طبقه مسکونی، اداری-تجاری، مدارس و … می‌توان استفاده کرد.

 اجزای مختلف

آنتن مرکزی یک سیستم مجزا نیست، بلکه از چند بخش مختلف تشکیل شده است. تجهیزات سیستم آنتن مرکزی از دو بخش اصلی تشکیل شده است:

تجهیزات ابتدایی تهیه سیگنال

این تجهیزات شامل موارد زیر است:

  • آنتن
  • بالن
  • پیش تقویت کننده
  • مبدل‌های VHF
  • تلفیق‌کننده‌ها
  • تضعیف‌کننده‌ها
  • ترکیب‌کننده‌ها
  • تقویت‌کننده‌ها

تجهیزات سیستم توزیع

این تجهیزات شامل موارد زیر است:

  • تقسیم کننده‌های انشعابی یا مقسم انتهایی
  • تقسیم کننده عبوری یا میانی
  • مقاومت‌های انتهایی
  • پریزها
  • جداکننده‌های باند

 انواع آنتن مرکزی

این آنتن‌ها به سه گروه اصلی تقسیم می‌شوند:

MATV

سیستم آنتن مرکزی و یا MATV به عنوان شبکه ی کابل کشی شده ی آنالوگ تعریف می شود که برای توزیع کردن سیگنال های تلویزیونی در سرتاسر یک ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

این نوع سیستم آنتن مرکزی برای دریافت، تقویت و توزیع سیگنال هایی که در باند های FM، VLF، VHF، UHF قرار دارند مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم از اجزای مختلفی از جمله آنتن، تقویت کننده ها، تعدیل کننده ها و توزیع کننده ی سیگنال ها تشکیل شده اند

 SMATV

ماهواره ای یا همان SMATV به سیستمی اشاره دارد که از چند ماهواره و سیگنال های صوتی و تصویری استفاده می کند تا آن ها را به یک سیگنال واحد تبدیل کند و آن را از طریق شبکه ی کابل کشی شده منتشر کند.

در این سیستم دیش های ماهواره ای و آنتن های تلویزیونی نصب می شوند تا برنامه ها را از طریق ماهواره و شبکه های پخش محلی دریافت کنند. این نوع آنتن مرکزی نیازمند تجهیزات متفاوتی در بخش دریافت کننده ی سیگنال است تا بتواند قادر به دریافت سیگنال های ماهواره ای باشد.

سیستم SMATV شامل یک بخش خارجی یا آنتن می شود که به تعدادی پخش کننده ی داخلی متصل می شود. کانال های در دسترس هر واحد کاملاً مستقل از واحد ها و کاربران دیگر است. برای بالا نگه داشتن نسبت سیگنال خوب به نویز در تمامی واحد های داخلی یک آنتن بزرگتر لازم است .

CCTV

آنتن مرکزی کابلی نوع دیگری از آنتن مرکزی است که در آن سیگنال های تلویزیونی از مرکز تولید یا بدنه ی سیستم از طریق کابل های هم محور به واحد های مختلف ساختمان توزیع می شوند.

سیستم های CATV برای ساختمان هایی مانند هتل ها که مشتریان غیرمحلی دارند زیاد مناسب نیست چرا که مشتریان آن ها به تماشای کانال های محلی نیاز ندارند

CCTV

سیستم تلویزیونی مدار بسته یا CCTV سیستمی است که در آن سیگنال ها به صورت عمومی توزیع نمی شوند بلکه تصاویر دوربین ها توسط کابل های هم محور به مانیتور های مورد نظر ارسال می شوند.

سیستم CCTV شامل قرار دادن استراتژیک دوربین ها و مشاهده ی خصوصی خروجی دوربین ها در مانیتور های معین است. این سیستم، سیستم مدار بسته نیز نامیده می شود زیرا تصاویر دوربین ها و ضبط کننده های فیلم به صورت اختصاصی توسط کابل هم محور یا یک لینک ارتباطی بی سیم به مانیتور های مشخصی توزیع می شوند.

از این سیستم ها برای حفظ امنیت محیط، مشاهده ی عبور و مرور در خیابان ها توسط راهنمایی و رانندگی و ثبت فعالیت های افراد در مکان های خاص استفاده می شود

معرفی انواع آنتن مرکزی

معرفی انواع آنتن مرکزی

انواع آنتن مرکزی : IPTV

سیستم آنتن مرکزی IPTV سیستمی است که در آن رسانه ی پخش کننده ی محتوا اترنت است. با استفاده از پهنای باند وسیع اینترنتی و از طریق یک کابل UTP محتواهای تلویزیونی، تلفنی، ویدیو های درخواستی و اینترنت پر سرعت را در اختیار کاربران قرار دهد.

این سیستم به دلیل استفاده از اینترنت این امکان را به مخاطب می دهد که علاوه بر مشاهده ی برنامه های کانال های داخلی و خارجی در موعد پخش، آن ها را در زمان دلخواه تماشا کند. این سیستم یک سیستم ارتباطی دو طرفه است.

به این صورت که یک مشتری هتل می تواند برای دریافت اطلاعاتی از قبیل صورت حساب لحظه ای، زمان سرویس اتاق ها، رزرو ماشین های کرایه ای و غیره، به سرور اصلی هتل دسترسی داشته باشد.

این سیستم یکی از الزامات هوشمندسازی هتل ها، بیمارستان ها و ناوگان حمل و نقل عمومی بوده و جایگزین درستی برای آنتن های مرکزی معمولی در ساختمان های لوکس به حساب می آیند .

طراحی و نصب آنتن مرکزی

شاید طراحی و اجرای آنتن مرکزی در ساختمان‌ها ساده به نظر برسد. اما اینطور نیست. در طراحی آنتن باید به نکات متفاوتی توجه کرد. در این کار باید کیفیت و قدرت سیگنال در ساختمان مشخص شود. به طور کلی بهتر است طراحی و نصب این آنتن‌ها به نیروهای متخصص واگذار شود.

مزایای استفاده از آنتن مرکزی

در صورتی که در ساختمان‌های بزرگ، هرکدام از بخش‌ها و واحدها بخواهند از آنتن‌های مجزا و متفاوت استفاده کنند ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید که عبارتند از:

  • کم‌تر شدن هزینه نصب آنتن‌های متعدد
  • جلوگیری از نصب تعداد زیادی آنتن روی ساختمان ها
  • نگهداری و تعمیر آسان
  • دریافت تصاویر مطلوب و شفاف

معایب استفاده

در صورت نصب آنتن مرکزی احتمال دارد رزولوشن ‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍پایین‌تری از تصاویر را در دوربین‌های مدار بسته داشته باشید در نتیجه وضوح تصاویر کاهش پیدا می‌کند. حتی گاهی دسترسی به منو دستگاه در محل نمایش یا امکان بازبینی تصاویر امکان پذیر نیست.

عوامل تاثیرگذار بر انتخاب نوع آنتن مرکزی

در انتخاب نوع آنتن مرکزی باید نوع‌‌‌، بهره و جهت آنتن مورد توجه قرار بگیرد. نوع آنتن برمبنای فرکانس و تعداد کانال‌های دریافتی تعیین شود و جهت آنتن در مقایسه با فرستنده تلویزیونی مشخص می‌شود. برای دریافت بهتر سیگنال‌های باید جهت آنتن به سمت فرستنده تنظیم شود. در مکان‌هایی که سیگنال‌ها ضعیف هستند باید از آنتن‌هایی بزرگ‌تر و با بهره بیش‌تر استفاده کرد.

جمع بندی انواع

در این مقاله انواع آنتن مرکزی را بررسی کردیم. آنتن مرکزی برای متصل کردن تلویزیون به سیگنال های الکترومغناطیسی مربوط به کانال های تلویزیون بکار می روند. در این حالت چند آنتن به صورت همزمان به یک آنتن مرکزی متصل می شوند. این سیستم ها به طور همزمان انواع سیگنال ها را دریافت می کنند. این سیگنال ها از طریق کابل کشی مناسب به سوئیچ ها و تقویت کننده ها متصل می شوند و از آنجا به وسیله تقسیم کننده ها به گیرنده ها می رسند و تصویر نهایی را برای ما شکل می دهند.

آموزشگاه فنی سازان با برگزاری دوره نصب آنتن مرکزی کارآموزان را برای بازار کار آماده می کند. این دوره در یک کارگاه مجهز برگزار می شود و در انتها همه کارآموزان مدرک رسمی و معتبر از سازمان فنی حرفه ای دریافت می کنند که برای دریافت جواز کسب و کار در ایران  و همینطور ترجمه و اخذ ویزای کاری برای مهاجرت کاملا معتبر هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *